sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 28 Kasım 2021

Eddie Redmayne’den ‘’Danimarkalı Kız’’ Açıklaması: Filmdeki Rolüm Hataydı!

’'Her Şeyin Teorisi" filminde fizikçi Stephen Hawking'i canlandırdığı performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Oscar Ödülü'ne layık görülen oyuncu Eddie Redmayne, ikinci Oscar adaylığını aldığı 2015 yapımı "Danimarkalı Kız" ile almıştı.



Redmayne, The Sunday Times'a verdiği röportajda, öncü transseksüel kadın Lili Elbe'yi en iyi niyetleriyle canlandırdığını ancak bugün, bunun bir hata olduğunu kabul ettiğini açıkladı. Oyuncu, "Bugün olsa o rolü kabul etmezdim. O filmi çok iyi niyetlerle yaptım ama hataydı. Oyuncu seçimiyle ilgili yaşanan hayal kırıklığının en büyük nedenlerinden biri de masada daha fazla seçenek bulunmamasıydı. En başından itibaren düzgün bir zemin olmadığı sürece bu tartışmaları yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 



David Ebershoff'un aynı adlı kitabından uyarlanan ve ressam çift Lili Elbe ve Gerda Wegener'in hayatını anlatan film, gerçek bir hikâyeye dayanıyor. Konusu ise şöyle:

Lili'nin içindeki kadın kimliğini keşfetmesini ve ilk cinsiyet değiştirme operasyonlarından birini geçirmesini merkezine alıyor. Film, yayınladığı dönemde, Lili'yi transseksüel bir oyuncunun canlandırması gerektiğine yönelik eleştiriler almıştı.