sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 02 Şubat 2024

2 Şubat 2024 Cuma Günü Vizyona Giren 7 Yeni Film: Efsane, Sadık Ahmet, Argylle...

Bugün sinemalarda 7 yeni film gösterime girdi.

1. Efsane


Tür: Komedi
Dağıtım Şirketi: CJ ENM

İşler Güçler, Kardeş Payı, Çalgı Çengi, Düğün Dernek ve Ailecek Şaşkınız gibi projelerde birlikte çalışan yönetmen Selçuk Aydemir ve Ahmet Kural'ı yeniden bir araya getiren Efsane filmi, 7 bin yıllık yoğurdun sırrını eğlenceli bir dille anlatacak. Kural filmde, gizli yoğurt tarifini aile mensubu birine devretmesi gereken dedelerinden tarifi almaya hak kazanmak için mücadele eden ikiz kardeşler Sadık ve Özgür'e hayat verdi. Merakla beklenen yıldız oyuncu kadrolu yeni komedi filminde Cengiz Bozkurt "Faruk", Serdar Gökhan "Dede", Şinasi Yurtsever "Şevket", Ayhan Taş "Tamirci", Sadi Celil Cengiz "Hamamcı", Elif Ongan Tekçe "Öznur", Cemile Canyurt "Aynur", Rojhat Özsoy "Umut" ve Tuana Tezsay "Sevim" karakterleriyle izleyiciyle buluşacak.

2. Sadık Ahmet

Tür: Biyografi/Dram
Dağıtım Şirketi: CGV Mars

Batı Trakya Türklerinin hakları için verdiği mücadeleyle tarihe geçen tıp doktoru ve siyasetçi Dr. Sadık Ahmet'in yaşam öyküsünü beyazperdeye taşıyan filmin başrolünde Turgay Aydın yer alıyor. Filmde Turgay Aydın'ın yanı sıra Nur Fettahoğlu, Erkan Can, Ozan Akbaba, Renan Bilek, İlker Aksum, Taner Rumeli, Burak Satıbol, Uğur Yücel, Erdal Beşikçioğlu, Suzan Kardeş ve Doğukan Güngör gibi yıldız isimler yer alıyor. 

3. Argylle

Tür: Aksiyon/Gerilim
Dağıtım Şirketi: UIP Türkiye

Sıradan bir casusluk hikayesi olmaktan öte, merak ve kahkaha dolu bir macera vaat eden bu casus komedisi, türün sınırlarını zorlayacak gibi görünüyor. Henry Cavill, filmdeki gizemli ana karakteri canlandırıyor ve filmin hikayesine göre sıradan görünen Elly (Bryce Dallas Howard), gizemli Aiden (Sam Rockwell) ile tesadüfen bir tren yolculuğunda karşılaşınca, kaosa sürükleniyor. Bu rastgele görünen karşılaşma, onu casusluk, ajanlar ve cinayetlerin olduğu bir dünyaya fırlatıyor ve hayal bile edemeyeceği bir gerçekliği açığa çıkarıyor. Ancak işin ilginç yanı, Conway'in kurgusal romanlarının, şimdi içinde bulunduğu gerçek hayat casus görevleriyle şaşırtıcı bir benzerlik taşıması. Filmin başrolünde ünlü şarkıcı Dua Lipa da yer alıyor.

4. Aşk Mevsimi
 
Tür: Dram/Romantik
Dağıtım Şirketi: CJ ENM

Dilan Çiçek Deniz ve Cem Yiğit Üzümoğlu'nun başrollerini paylaştığı film, Bozcaada'da başlayan gelgitli aşk hikayeleri farklı zaman dilimlerine ve İstanbul'a taşınan Şirin ile Ali'nin öyküsünü anlatıyor.

5. Öğretmenler Odası

Tür: Dram
Dağıtım Şirketi: Bir Film

Senaryosunu Johannes Duncker'la birlikte yazan İlker Çatak'ın yönettiği ve Almanya'nın Oscar adayı olan Öğretmenler Odası, dünya prömiyerini Berlin Film Festivali’nde yaptı. Film, kendini işine adamış idealist bir öğretmen olan Carla Nowak'ın bir lisede ilk işine başlamasını konu alıyor.

6. Bars

Tür: Dram
Dağıtım Şirketi: CGV Mars

Orçun Köksal'ın yönetmen koltuğunda oturduğu film, soyu tükenmiş olduğuna inanılan Anadolu Parsının izini sürmeye koyulan iki zooloğun yolculuğunu konu ediniyor.

7. Hannas 2

Tür: Korku
Dağıtım Şirketi: CGV Mars

Film, ailelerinin ilişkilerine onay vermemesi sonrası birlikte şehir dışına kaçan ve bir tanıdıklarının evinde kalan Ali ve Jale'nin, burada başlarından geçen paranormal olayları konu alıyor.

Kübra Karasu