sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 06 Eylül 2023

60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Yarışacak Filmler Belli Oldu!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 7-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yarışacak filmler ve jüri üyeleri açıklandı.

Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na toplamda 43 film başvurdu. Yarışmada 10 film, Sevin Okyay, Mehmet Açar ve Muammer Brav’dan oluşan seçici kurul tarafından değerlendirildi ve seçildi.

Bu yılın yarışacak filmleri arasında Kıvanç Sezer’in "8×8", Melisa Önel’in "Aniden", Mete Gümürhan’ın "Beraber", Vuslat Saraçoğlu’nun "Bildiğin Gibi Değil", Zeki Demirkubuz’un "Hayat", İsmail Güneş’in "Kurban", Cemil Ağacıkoğlu’nun "Son Hasat", Selman Nacar’ın "Tereddüt Çizgisi", Nehir Tuna’nın "Yurt" ve Miraç Atabey’in "Zamanımızın Bir Kahramanı" isimli filmleri yer alıyor.

Demet Akbağ’ın başkanlığını yaptığı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisi, toplam 945 bin TL tutarındaki ödüllerin sahiplerini belirleyecek. "8x8", "Bildiğin Gibi Değil", "Hayat", "Kurban" ve "Zamanımızın Bir Kahramanı", dünya prömiyerini ilk kez festivalde yapacak. Festivalde ilk filmlerini gerçekleştiren yönetmenlerin aday olabildiği Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü için ise "Beraber", "Yurt" ve "Zamanımızın Bir Kahramanı" filmleri yarışacak.

14 Ekim’de düzenlenecek ödül töreniyle festival sona erecek. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığını yaptığı 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin idari direktörlüğünü Av. Cansel Tuncer, yönetmenliğini Dr. Ahmet Boyacıoğlu üstlenirken, sanat yönetmenliğini Başak Emre, Antalya Film Forum direktörlüğünü ise Armağan Lale ve Pınar Evrenosoğlu üstleniyor.