sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 28 Aralık 2023

Barack Obama 2023 Yılında En Sevdiği Filmlerin Listesini Paylaştı: Oppenheimer, Past Lives...

Eski ABD Başkanı Barack Obama, 2023 yılında en çok beğendiği filmlerin listesini paylaşarak, Hollywood'u durduran yazar ve aktör grevlerine dikkat çekti.

Barack Obama, X platformunda (eski adıyla Twitter) yayınladığı bir sosyal medya gönderisinde, "Bu yılın başlarında, yazarlar ve aktörler, daha iyi çalışma koşulları ve korumalar için greve gitti. Bu, endüstrinin daha iyiye dönüşmesini sağlayacak önemli değişikliklere yol açtı." açıklamasını yaparak 2023 yılında en beğendiği filmlerin listesini takipçileriyle paylaştı.

Obama'nın listesinde, kendisi ve eşi Michelle Obama tarafından kurulan Higher Ground prodüksiyon şirketi tarafından üretilen filmler de yer aldı. Eski ABD Başkanı kendi yapımlarıyla ilgili, "Geçtiğimiz yıl boyunca onların sıkı çalışmasını yansıtan bazı filmleri burada bulabilirsiniz; aralarında yayınlamaktan gurur duyduğumuz Rustin, American Symphony ve Leave the World Behind gibi filmler de var." ifadelerini kullandı. Obama ayrıca listenin başına "Bu filmler Higher Ground tarafından üretildiği için önyargılıydım, ama bunlar bu yıl izlediğim en iyi üç filmdi." notunu da ekledi. Obama ayrıca yılın "diğer" favori filmlerini de paylaştı. Bu filmler arasında, Cillian Murphy'nin J. Robert Oppenheimer'ı oynadığı Christopher Nolan imzalı Oppenheimer filmi de yer aldı. Ben Affleck tarafından yönetilen ve basketbol ayakkabısı Air Jordan'ın kökenini anlatan Air filmi de eski ABD başkanının listesine girdi. Obama'nın listesine giren diğer filmler arasında A Thousand and One, The Holdovers, Blackberry, American Fiction, Anatomy of a Fall, Monster, Past Lives ve Polite Society bulunuyor.

Obama daha önce de 2023 yılında en çok beğendiği kitapların bir listesini paylaşmıştı. Bu liste arasında Safiya Sinclair’in How to Say Babylon, Patricia Evangelista’nın Some People Need Killing, Paul Harding’in This Other Eden ve James McBride’ın The Heaven & Earth Grocery Store kitapları yer alıyordu.

Tweet

Kübra Karasu