sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 03 Ekim 2022

Bruce Willis'den "Dijital İkiz" İddialarına Yanıt: Yüzünü Deepfake Şirketine Sattı mı?

Bruce Willis, yüzünün dijital kopyalama hakkını deepfake şirketi Deepcake'e sattığı iddialarını reddetti.

Aksiyon filmlerinin efsanevi yıldızı Bruce Willis, yüzünün gelecekte de kullanılmasını kabul ettiği söylentilerini birkaç gün içinde hızlıca reddetti. Deepfake teknolojisi, yapay zeka kullanarak bir kişinin yüzünü bir başkasıyla değiştirme konusundaki olağanüstü yeteneği nedeniyle dünyayı son zamanlarda etkisi altına aldı.

The Telegraph yayınladığı haberde, Bruce Willis'in insanların dijital ikizlerini oluşturan Deepcake adlı şirketin kendisinin dijital ikizinin yaratılmasına izin verme haklarını sattığını iddia etmişti. Haberi Bruce Willis'in bir temsilcisi yalanladı. Willis'in temsilcisi The Hollywood Reporter'a yaptığı açıklamada, ünlü oyuncunun Deepcake şirketi ile hiçbir ortaklığı veya anlaşması olmadığını söyledi. Deepcake'in bir reklamcısı ise Willis'in dijital ikizinin haklarının otomatik olarak kendisine ait olduğu için satılamayacağını söyledi. 



Bu yılın başlarında Willis, afazi teşhisi konulduktan sonra oyunculuğu bıraktığını ailesi aracılığıyla duyurmuştu. Afazi, konuşmada zorluğa ve başkalarının söylediklerini yorumlayamama sebep olan bilişsel yetenekleri engelleyen bir hastalık olarak biliniyor.

Emmy ödüllü aktörün kariyerinde tahmini 100'den fazla film yer alıyor. Bunların arasında mükemmel bir anti-kahraman modeli ve dünyaca ünlü sayısız kült klasiğinde unutulmaz başroller de yer alıyor. Die Hard, Pulp Fiction, The Sixth Sense ve Unbreakable gibi yapımlardaki performansları, Willis'i unutulmaz bir oyuncu haline getirerek sinemaseverlerin hafızasına kazıdı.

Kübra Karasu