sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 16 Ocak 2022

Efsane Film Serisi ''The Godfather'' Hakkında Az Bilinen 10 Gerçek!

Yönetmenliğini Francis Ford Coppola’nın üstlendiği, sinema dünyasında büyük başarılar elde etmiş Baba – The Godfather serisi bu yıl 50 yıl restorasyonuyla izleyici karşısına tekrar çıkmaya hazırlanıyor.

Başrollerinde Marlon Brando, Al Pacino, Robert De Niro ve daha birçok başarılı aktöre yer aldığı üçleme, yazar Mario Puzo’nun aynı adlı romanından beyazperdeye uyarlanmıştır.

Üçlemenin her bir filmi vizyona girdiği yıl birçok dalda Oscar ödülüne layık görülmüştür. Ailesine oldukça değer veren mafya babası Vito Corleone ve oğullarını merkeze alan seri aynı zamanda Francis Ford Coppola’nın sinema tarihinin en önemli yönetmenlerinden biri olarak gösterilmesinde de oldukça etkili olmuştur diyebiliriz.

İşte The Godfather Hakkında Bilinmesi Gereken 10 Detay!

 

  1. Luca Brasi rolündeki Lenny Montana Marlon Brando ile karşılıklı oynarken öyle heyecanlanır ki repliklerini unutur. Yönetmen Coppola da bu heyecanı çok doğal bulur ve çekime müdahale etmez. Unutulan replikleri dublajla tamamlatır.
          
 
  1. Marlon Brando oynadığı Don Corleone karakterinin bir buldog gibi görünmesini istediği için deneme çekimlerinde ağzına pamuk koymuş, film çekimlerinde ise dişçisine ağızlık yaptırmıştır
       
 
  1. Al Pacino filmde daha fazla göründüğü için Akademi'nin onu en iyi aktör yerine "en iyi yardımcı aktör" adayı yapmasına sinirlenerek törenleri boykot etmiştir.
                                 
  1. Marlon Brando repliklerinin çoğunu ezberleyemediği için önündeki kağıtlardan okuyarak oynamıştır.
       
 
  1. Filmin ilk sahnesinde Vito Corleone'nin kucağında oturan kedi orijinal senaryoda bulunmamaktadır. Marlon Brando sinema tarihinin en meşhur kedisini sokakta bulmuş, aktörü sürekli tırmalaması yüzünden çekimler aksamıştır.
       
 
  1. Filme dair beklenti o kadar yüksektir ki ilk film tamamlanmadan ikinci film planları başlamıştır.
      
 
  1. Meşhur "Ona reddedemeyeceği bir teklif yapacağım." repliği Amerikan Film Enstitüsü tarafından sinema tarihinin en etkili 2. repliği olarak seçilmiştir.
                       
 
  1. Marlon Brando rolüyle En İyi Aktör ödülüne layık görülmüş ama film endüstrisinin Kızılderililere yaptığı kötü muameleden ötürü törenlere katılmamıştır. Kendisini temsilen Sacheen Littlefeather isimli bir Kızılderili'yi göndermiş, genç kız da ödül heykelini almayı reddetmiştir.
                        
  1. Kült at kafası sahnesinin provalarında maket, çekimlerinde ise civardaki köpek yemi fabrikasından gerçek at kafası alınıp kullanılmıştır. Sahne gerçekçi olsun diye John Marley'e haber verilmemiş, aktör de gerçekten çığlık atmıştır. Bu yüzden film hayvanseverler tarafından protesto edilmiştir.
                            
  1. Yönetmen Coppola, sadece düşük bütçe, Brando hariç tecrübesiz bir kadro ve yapımcı baskısıyla savaşmamış, filmin yayınlanmaması için İtalyan çetelerinin de baskısına maruz kalmıştır.