sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 04 Aralık 2021

‘’House of Gucci’’ Filmine Gucci Varislerinden Tepki: ‘’Aileyi Haydut ve Cahil Olarak Gösterdiler!’’

Ridley Scott'ın imzalı, İtalyan moda devi Guccio Gucci'nin torunu Maurizio Gucci cinayetini konu edinen ‘’House of Gucci’’ geçtiğimiz hafta vizyona girdi. Filmde, Maurizio Gucci'ye Adam Driver, onu öldürtmekle suçlanan eşi Patrizia Reggiani'ye ise Lady Gaga hayat veriyor.   



1953'ten 1986'ya kadar Gucci'nin başkanlığını üstlenen ve filmde aktör Al Pacino tarafından canlandırılan, Aldo Gucci'nin mirasçıları filmle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

''Filmin prodüksiyonu, şirketin 30 yıllık başkanı Aldo Gucci'yi ve Gucci ailesinin üyelerini haydut, cahil ve dünyaya karşı duyarsız olarak tanımlamadan önce varislerine danışma zahmetine girmedi" ifadelerini kullandı.



Geçen hafta BBC Radio'da bir programa konuk olan yönetmen Ridley Scott, bu tarz eleştiriler beklediğini açıklamış ve Patrizia Reggiani'nin Associated Press'e yaptığı açıklama hakkında konuşmuştu. Reggiani, Scott'ı "kar elde etmek için bir ailenin kimliğini çalmakla" suçlamıştı.
Scott bu eleştirilere; "Bununla ilgilenmiyorum. Bir Gucci'nin öldürüldüğünü ve diğerinin vergi kaçakçılığı nedeniyle hapse girdiğini hatırlamanız gerekir, bu yüzden bana kâr etmekten bahsediyor olamazsınız. Bunu yaptığınız anda, kamu malı haline geliyorsunuz.” Sözleriyle cevap vermişti.