sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 09 Ocak 2024

"May December" Skandalı: Vili Fualaau "Niye Bana Danışmadılar" Demişti, Natalie Portman & Julianne Moore'dan Yanıt Gecikmedi!

Natalie Portman ve Julianne Moore, Pazar günü Vili Fualaau'nun May December hakkındaki eleştirilerine yanıt vererek, filmin eski eşi Mary Kay Letourneau ile olan ilişkisini tam olarak anlatmak amacıyla yapılmadığını vurguladılar.

Her iki aktris de Fualaau'nun eleştirilerini duyduklarına üzüldüklerini açıkladı ancak May December filminin onun tam hikayesini anlatmak amacıyla yapılmadığının altını çizerek bunun bir biyografi filmi olmadığını belirtti. “Bu onların hikayesine dayanmıyor,” diyen Portman, 2024 Altın Küre Ödülleri'nin kırmızı halısından şunları söyledi: “Açıkçası, onların hikayesi büyüdüğümüz kültürü ve fikri etkiledi. Ancak bu, Julianne Moore ve Charles Melton tarafından gerçekten güzel bir şekilde canlandırılan kurgusal karakterlerdir.”

May December, Elizabeth Berry (Portman) tarafından ziyaret edilen evli çift Gracie (Moore) ve Joe'yu (Melton) anlatıyor. Gracie, Joe 13 yaşındayken onu mağdur ediyor, çocuk tecavüzü suçundan hapis yattıktan sonra serbest bırakılıyor ve Joe ile evleniyor. İkisinin üç çocuğu oluyor, bunlardan birini hapishanede doğuruyor. Senarist Samy Burch, 1996'da 12 yaşındaki Vili Fualaau ile 34 yaşındaki kendisi arasında cinsel bir ilişki başlatan Mary Kay Letourneau'dan esinlenerek filmi yazdı. Vili Fualaau da bu nedenle film yapılırken kendisine danışılmadığı için eleştiriler de bulunmuştu. 

Vili Fualaau Filmi Nasıl Eleştirmişti?



Fualaau, geçen hafta The Hollywood Reporter'da yayınlanan bir haberde bu projeden tamamen rahatsız olduğunu ve kendisine yapılan bir saygısızlık olduğunu açıklamıştı. “Ben hala hayatta ve iyiyim,” diyen 40 yaşındaki Fualaau, “Eğer bana ulaşsalardı, bir başyapıt üzerinde birlikte çalışabilirdik. Bunun yerine, orijinal hikayemin bir taklidini yapmayı tercih ettiler. Ben iyi filmleri seviyorum. Ve gerçek hayat olaylarının özünü ve karmaşıklığını yakalayan filmleri takdir ediyorum. Biliyorsunuz, her izlediğinizde yeni bir şey görmeye veya fark etmeye imkan tanıyan filmler.” dedi.

Portman da film için “bu kendi hikayesi ya da bir biyografi filmi olması amacıyla yapılmamıştır” diyerek eleştirilere yanıt verdi. Julianne Moore da Portman ile aynı fikirde olduğunu belirterek yönetmen Todd Haynes'in film üzerinde çalışırken bu özgün bir hikaye olduğunu her zaman çok net bir şekilde ifade ettiğini söyledi. Moore ayrıca, “Film, bu karakterler hakkında bir hikaye. Biz de böyle bakıyorduk. Bu bizim belgemizdi. Bu karakterleri sayfadan yarattık.” açıklamasını yaptı.

29 Aralık'ta vizyona giren May December (Bir Skandalın Peşinde), şimdi sinemalarda!

Fragman

Kübra Karasu