sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 29 Ocak 2022

Peter Dinklage'dan ‘’Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler’’in Yeniden Uyarlanmasına Sert Tepki: ‘’Ne Halt Ediyorsunuz!’’

Oyuncu Peter Dinklage, Disney'in 1937 yapımı animasyon filmi "Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler"i yakında yeniden sinemaya uyarlanacak olmasını eleştirdi. Oyuncu, sert ifadelerde bulundu.


"Game of Thrones" dizisinde Tyrion Lannister karakterini canlandıran oyuncu Peter Dinklage, Disney'in yeni "Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler" uyarlamasını tamamen gerici bulduğunu belirterek tepki gösterdi. Oyuncunun açıklamalarının ardından Disney de konuya dair resmi bir açıklama yayınladı.



Marc Maron ile WTF adlı podcastte konuşan Dinklage şu açıklamalarda bulundu:

"Kimse alınmasın ama Pamuk Prenses’i oynaması için Latin bir oyuncu seçmelerinden dolayı gurur duyduklarını görünce biraz şaşırdım. Hala 'Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler' hikâyesini anlatıyorsunuz. Bir adım geri atın ve ne yaptığınıza bakın. Bana hiç mantıklı gelmiyor. Bir yönüyle ileri gidiyorsunuz ama hala yedi cücenin birlikte bir mağarada yaşadığına dair gerici hikâyeyi anlatıyorsunuz. Ne halt ediyorsunuz? Sanırım yeterince yüksek sesle konuşmuyorum. Bunu yapanın hangi stüdyo olduğunu bilmiyorum ama bununla gurur duyuyorlar. Oyuncuya ve doğru olanı yaptığını düşünen herkese sevgi ve saygılar. Ama ben sadece, ne yapmaya çalışıyorsunuz diyorum."



Yapım şirketi Disney ise, Peter Dinklage tarafından Pamuk Prenses filminin uyarlaması hakkında yapılan eleştirilere The Hollywood Reporter aracılığı ile yanıt verdi.

Disney'in açıklamasında yer alan ifadeler ise şöyle:

"Orijinal animasyon filmindeki stereotipleri pekiştirmekten kaçınmak için bu yedi karakterle farklı bir yaklaşım izliyoruz ve cüceler topluluğunun üyelerine danışıyoruz. Film, uzun bir geliştirme sürecinden sonra prodüksiyona girerken daha fazlasını paylaşmak için sabırsızlanıyoruz."