sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 20 Aralık 2023

Sinemalar Yangın Yeri: Yeni Film Ziyafeti Bu Hafta da Devam Edecek

Türk sinema sektörü bu hafta da izleyicileri heyecanlandıran yeni yapımlarla dolup taşıyor.

Geçtiğimiz haftalarda vizyona giren "Nefes - Yer Eksi İki", "Ölümlü Dünya 2", "Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı", "Wonka" ve "Nasreddin Hoca" başta olmak üzere, çeşitli türlerdeki filmler yüz binlerce sinema tutkununu beyaz perdeyle buluşturmaya devam ediyor. Ali Atay imzalı "Ölümlü Dünya 2", gösterime girdiği kısa süre içinde 1 milyon izleyici sayısını aşarak büyük bir başarıya imza attı. Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Doğu Demirkol, Feyyaz Yiğit, İrem Sak gibi sevilen isimleri bir araya getiren yapım serinin ilk filminin bıraktığı etkiyi sürdürerek izleyicilerin beğenisini kazanmayı başarıyor. İlgi çekici konusu ve başarılı oyunculuk performansları ile "Ölümlü Dünya 2", Türk sinemasının mizah kalitesini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Ölümlü Dünya 2'nin vizyon tarihi belli oldu - 20.07.2023, Sputnik Türkiye

Yine bir devam filmi olan ve ilk filmiyle büyük başarılara imza atan Murat Yıldırım başrollü "Nefes - Yer Eksi İki" de her ne pahasına olursa olsun görevini bir an bile bırakmayan onurlu Mehmetçiklerin hikayesini sinemalarda izleyiciyle buluşturuyor. Tüyleri diken diken eden bir anlatım sunan film ilk hafta sonunda 100 bin izleyici tarafından sinemalarda seyredildi.

Nefes - Yer Eksi İki

FİLM ZİYAFETİ BU HAFTA DA DEVAM EDECEK!

Şuan vizyonda olan ve hala binlerce izleyiciyi sinema salonlarına çeken filmlerin yanı sıra bu hafta da beyaz perdede film ziyafeti devam edecek. 10 yıl aradan sonra bu cuma vizyona girecek olan "Sağ Salim 3", serinin en iddialı komedisi olarak öne çıkıyor. Toygan Avanoğlu'nun başrolünde yer aldığı devam filmi, sinema severlere kahkaha dolu anlar yaşatmaya hazırlanıyor. "Sağ Salim 3" de, serinin önceki filmlerinde olduğu gibi eğlenceli hikayesi ve samimi anlatımı ile dikkat çekecek. 

Sağ Salim 3: Ölü ya da Diri

Bu hafta vizyona girecek ve uzun zamandır beklenen "Kadınlara Mahsus" filmi, yönetmen Serdar Akar'ın imzasını taşıyor ve izleyicilere farklı bir hikaye sunacak. Film, hayatlarında yeni bir sayfa açmak için Kadınlara Mahsus kampında bir araya gelen 8 kadının çarpıcı hikayelerini izleyiciyle buluşturacak. Yıldız oyuncuları buluşturan filmin kadrosunda Melisa Aslı Pamuk, Ceyda Düvenci, Aslı Tandoğan, Müjde Uzman, Yurdaer Okur, Şebnem Sönmez, Elifcan Ongurlar, Merve Çağıran, Başak Parlak, Nami Esatgil, Halil İbrahim Yılmaz ve Ertan Saban gibi birbirinden başarılı isimler yer alıyor. 

Kadınlara Mahsus

Bu hafta vizyona girecek yabancı filmler arasında ise yeni yeni "Aquaman" filmi ve "Ferrari" dikkat çekiyor. Her iki film de farklı türlerde olmalarına rağmen geniş bir izleyici kitlesine hitap ediyor. Adam Driver başrollü "Ferrari", ünlü spor araba markasının ve onun kurucusu Enzo Ferrari'nin hikâyesini, 1957 yazında İtalya'da düzenlenen ve bir felaketle sonuçlanan Mille Miglia yarışı üzerinden anlatacak.

Ferrari

Jason Momoa başrollü "Aquaman ve Kayıp Krallık" ise intikam arayışı içinde olan Black Manta ile olan savaşı izleyiciyle buluşturacak. "Aquaman ve Kayıp Krallık" fantastik ve macera dolu dünyasıyla, "Ferrari" ise otomobil tutkunlarını heyecanlandıracak ilgi çekici hikayesiyle öne çıkıyor. 

Aquaman 2

Sinemalar birkaç haftadır, izleyicileri hangi filme gitmeleri gerektiği konusunda kararsız bırakacak kadar çeşitli ve kaliteli filmleri gösterime giriyor. Sinema salonlarının bu denli renkli ve çekici filmlerle dolması, sinema tutkunları için adeta bir şölen niteliğinde. En yeni film haberleri için Sinemaport.com'u takip etmeyi unutmayın.

Kübra Karasu