sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 09 Ekim 2021

Sonbaharda İzlenilmesi Gereken 10 Film!

Soğuk günlerin başlangıcıyla evde film izleme keyfi ayrı bir önem taşır. Sonbaharı ve sonbaharın hüznünü izleyiciye en iyi aktaran filmlerin 10 tanesini sizler için derledik: 


1. SWEET NOVEMBER (2001/IMDb: 6.7)

Charlize Theron ve Keanu Reeves’in başrollerini paylaştığı film, Türkiye’de ‘’Kasım’da Aşk Başkadır’’ adıyla vizyona girmişti. Dönemin en iyi romantik filmleri arasında gösterilen yapımın konusu ise şöyle: Nelson Moss, tüm hayatı işi olan, işkolik bir adamdır. Bir gün ehliyet almak üzere girdiği bir sınavda Sara isimli deli-dolu bir kızla tanışır. Sara, Nelson'dan en azından bir ay boyunca onunla yaşamasını ister. Nelson, teklifi kabul edecektir. Kısa sürede aynı eve taşınan iki insan, yine kısa sürede birbirlerine aşık olacaklardır. Sara, hayatında ilk kez birisine aşık olmuştur. Nelson'ın bilmediği ise aşık olduğu Sara'nın kanser olduğudur. İki insan, ölümle hayatın girdabına beraber tutulmuşlardır.


2. YOU’VE GOT MAIL (1998/ IMDb: 6.7)

You’ve Got Mail (Mesajınız Var), internetin erken döneminde yaşanan bir aşk hikayesini anlatıyor. Filmde, Kathleen Kelly (Meg Ryan), Joe Fox (Tom Hanks) internet üzerinden birbirlerini tanımadan yazışmaya başlarlar. Aynı zamanda Kathleen, Köşedeki Dükkân (The Shop Around The Corner) isimli küçük ve şirin bir kitap dükkanının sahibidir. Joe Fox ise Fox Books (Fox Kitapları) adında büyük kitap dükkânları zincirine sahip Fox ailesinin bir üyesidir. Gerçek hayatta da karşılaşır ve görüşmeye başlarlar ama birbirilerine rakip olacaklarından habersizdirler.


3. WHEN HARRY MET SALLY (1989/ IMDb: 7.6) 


Romantik komedi filmlerinin yapılışını değiştiren ‘When Harry Met Sally’ (Harry, Sally ile Tanışınca) Hollywood tarihinin kült filmleri arasında yerini alıyor. Meg Ryan ve Billy Crystal’ın başrolde oynadığı film sonbahar tadında bir yapıya sahip. Bir kadın ve erkeğin sadece arkadaş olup olamayacağını sorgulayan filmde; üniversitede tanışan ve arkadaş olamayacaklarını anlayan Harry ve Sally’nin yıllar sonra defalarca karşılaşıp oldukça hoş bir arkadaşlık kurmasını konu alıyor.

 
4. DEAD POET’S SOCIETY (1989/ IMDb: 8.1) 


Türkiye’de oldukça ilgi göre ‘’Ölü Ozanlar Derneği’’, filmin başrolünde Robin Williams bulunuyor. Film, John Keating adlı bir İngilizce öğretmeninin öğrencilerine şiir öğretmesini, normların dışında ve hayatı korkusuzca yaşamalarını öğretme çabalarını konu alıyor.
 

5. CITY OF ANGELS (1998/ IMDb: 6.7)


Meg Ryan ve Nicholas Cage’in başrollerinde bulunduğu ‘’Melekler Şehri’’ filmi birçok kişi için büyük anlam taşır. Başarılı bir kardiyoloji cerrahı olan Maggie Rice başarılı giden bir ameliyat esnasında nedensiz yere hayata veda eden hastasını geri döndürmek için elinden geleni yapar ancak hastasını kurtaramaz. Bu acı olay sonrasında kendisine olan güvenini kaybeden kadın artık daha umutsuz, daha mutsuzdur. Bu sırada Los Angeles semalarında gezinen melek Seth, Maggie'nin bu çabalarını görmüş ve fazlasıyla etkilenmiştir. Maggie'nin üzülmesine dayanamayan Seth, güzel kadına çoktan aşık olmuştur. Vakit Maggie'yi yaşama döndürme vaktidir ve Seth aşkı için melekliğinden vazgeçecektir. 
 

6. THE LAKE HOUSE (2006/ IMDb: 6.8)


Sandra Bullock ve Keanu Revees’i buluşturan ‘’Göl Evi’’ romantik ve şaşırtıcı bir senaryoya sahip. İki insan birbirleri ile gerçek anlamda birleştiklerinde aralarındaki bağ bazen öylesine naif ve basit olur ki cennetteyken bile yüreği harekete geçirebilir. Her seferinde doğru yerlerde ama yanlış zamanlarda bir araya gelen kalpleri cennet, gözyaşları ile yıkar. Bu kırık kalpleri onarmak için ise cennet, zamanı aşar. Kate, doktorluk mesleğinde bir başka iş teklifi nedeni ile oturduğu yerden taşınmak zorunda kalır. Göl kenarındaki evinden ayrılmak ise işin en zor kısmıdır. Kendisinden sonraki kiracıya, kendi adına gelecek mektupları göndermesi için bir not bırakır. Yeni kiracı Alex, evi dehşet bir halde bulur. Bakımsız, pis ve yıllar içinde yıpranmış bir hali vardır. Tuhaf bir zaman kayması imkansız bir aşkın başlangıcıdır.


7. GHOST (1990/ IMDb: 7.0)


‘’Hayalet’’, Demi Moore ve Patrick Swayze’nin uyumuyla izleyiciyi aşka inandırıyor. Sam ve Molly birbirlerine delicesine aşık bir çifttir. Yeni bir apartmana taşınan çift, yolda serseriler tarafından saldırıya uğrar ve Sam kavga sırasında öldürülüyor. Ancak Sam bir hayalet olarak yaşamayı sürdürüyor ve sevgilisini tehlikelerden uzak tutmak ve kendi ölümünü planlayanları bulmak için işin inceliklerini öğrenmeye başlar. Bu arada insanlarla bir falcı aracılığıyla iletişim kurmayı başaran Sam, adım adım 'öteki dünyaya' ilerlerken Molly'e daha çok aşık olmaktan kendisini alamaz.


8. P.S. I LOVE YOU (2007/ IMDb: 7.1)


Holly, kocasına aşıktır ve bir gün Gery ölümcül bir hastalığının olduğunu öğrenir. Tek istediği kendisinden sonra Holly için hayatı kolaylaştırmaktır artık. Bu vesile ile ölmeden önce bir sürü mektup yazar karısına. İşte bu mektuplar sayesinde Holly yeniden hayata tutunmayı öğrenecektir.
 

9. JANE EYRE (2011/ IMDb: 7.4)


Küçük yaşta öksüz kalan, babasını da öldü bilen Jane Eyre, kendisine köle gibi davranan halası tarafından yoksul kızların gittiği katı disiplinli bir yatılı okula gönderilir. On yıl kadar kaldığı bu okula sonunda öğretmen olur. Bir süre sonra da Edward Rochester’ın malikânesinde mürebbiyelik yapmaya başlar. Jane, giderek hayal bile edemeyeceği zorluklar ve acılar yaşayacak, beş parasız ve evsiz barksız kalacak, erkeklerin egemenliğindeki bir dünyada bir kadının tek başına ayakta kalabileceğini kanıtlamak için savaşacaktır...


10. BROKEBACK MOUNTAİN (2005/ IMDb: 7.7)


İkisi de sert koşullar altında yaşayan bir çiftçi bir de kovboyun yolları bölgedeki Brokeback Dağı'nda kesişir. Bu dağdaki çiftlikte tanışan ikili arasında zamanla bir çekim oluşur ve günlerini birlikte geçirmeye başlarlar. Bu birliktelik son derece içten ve duygusal bir boyut kazanır...