sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 25 Şubat 2022

TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK KAZANAN ROLLERİ

Yıllar önce eğer bir filme belirli bir yıldız oyuncunun adı eklenmişse bu neredeyse garanti görülen bir başarıydı. Will Smith, Tom Cruise ve Jim Carrey gibi yıldızlara 90'larda bir kalabalığı adeta çağırdıkları için oldukça büyük paralar ödendi.

Örneğin, Carrey'e 1996'da "The Cable Guy" için 20 milyon dolar verilmişti. Çünkü filmin en azından 20 milyon dolarlık bir açılış hafta sonu elde etmesi bekleniyordu.

Ama günümüzde izleyiciler bir yıldızdan çok bir franchise'a ilgi duyuyor. Örneğin Marvel Sinematik Evreni, son on yılda gişeye resmen egemen oldu. Ama bu yıldızların değerinin düştüğü anlamına gelmiyor tabi ki.

Çünkü eskinin yıldızları şimdilerin usta aktörlerine dönüştü. Mesela Marvel yapımlarında Iron Man'i oynayan Robert Downey Jr, bu filmlerden oldukça iyi paralar kazandı.
Forbes, Variety gibi çeşitli kaynaklara göre, sinema dünyasının 25 milyon dolardan fazla kazandıran rollerini aşağıda görebilirsiniz. Listede Neo, Ethan Hunt, Terminator gibi efsaneleşen karakterler dışında; bu yıl vizyona giren The Little Things'den Joe Deacon, King Richard'dan Richard Williams gibi taze rollerle de karşılaşacaksınız.